Wat doen wij?

Wij praten over alle vormen van seks, liefde en lichamen. Alles kan, niets moet. We organiseren bijeenkomsten en stellen vragen zonder schaamte.

SKSPRAAT in reallife

Elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen, vragen stellen en ook nog flink gezellig zijn – doen we het liefste. Wij organiseren, soms met andere partijen of in opdracht, bijeenkomsten waar we mensen samenbrengen in een relaxte setting om over seks, relaties, intimiteit en lichamen te praten. Als gespreksleiders zorgen  wij voor een veilige sfeer waar iedereen in vertrouwen met elkaar kan praten. Van ons hoef je geen lezing te verwachten; we praten mee en delen onze kennis en ervaringen, maar wij staan niet centraal. Door middel van diverse werkvormen heeft iedereen de kans op op hun eigen manier te delen, te vragen en mee te denken met elkaar. 

Een bijeenkomst bestaat uit verschillende onderdelen:

Door een mix van werkvormen zetten we een veiligere sfeer neer, leren we elkaar kennen en wisselen we kennis en ervaringen over diverse onderwerpen rond seks, intimiteit en relaties uit.

Er is altijd een mogelijkheid om (anoniem) vragen te stellen, deze behandelen we zo veel mogelijk als groep.

Sekspraat online

SKSPRAAT is elke week te beleven! Op ons online platform, website en socials, delen we al het moois, interessants en inspirerends wat wij tegenkomen, en vragen we wat jullie ervan vinden. Dat kan gaan over activiteiten, actualiteiten, boeken, informatie die wij boeiend vinden of informatie over onze eigen bijeenkomsten. Online kunnen mensen vragen insturen die ze ‘in de groep’ willen gooien; zo kun je helemaal op jouw manier met anderen meedenken, tips delen of juist krijgen en over seks praten. 

Samenwerken met SKSPRAAT

We organiseren bijeenkomsten in het hele land
SKSPRAAT zendt niet, ze gaat in gesprek.
Een veilig gevoel is altijd belangrijk.
Een gesprek voeren we met elkaar; het delen van ervaringen en vragen staat centraal. Niets is raar, we hebben echt alles al gehoord (of zelf gedaan).

Onze uitgangpunten: 

  • Seksuele ontwikkeling is een levenslang proces, ook na onze schooltijd hebben we behoefte aan echte verhalen, ervaringen en steun in onze ontwikkeling.
  • SKSPRAAT zet het delen van ervaringen en vragen centraal. Iedereen is een expert in hun eigen gebied.
  • SKSPRAAT zendt niet, ze gaat in gesprek. 
  • SKSPRAAT gaat over ons allemaal. Het gesprek over seks moet inclusief en toegankelijk zijn; we doen actief ons best om zo veel mogelijk diverse beelden en geluiden te delen en fysieke/mentale/financiële hindernissen bij onze bijeenkomsten te verlagen.
  • SKSPRAAT werkt graag samen; in het bijzonder in specifieke doelgroepen die al weinig aandacht en ruimte krijgen binnen seksuele educatie.