Wie zijn wij?

Seks

Het brengt plezier, het brengt vragen en onzekerheden. Het brengt ons dichter bij onszelf en anderen. SEKS, we doen het, we denken het, en soms we praten er over. Wat we er over leren doet te kort aan wat het is. Taboes en verwachtingen maken het soms moeilijk om er meer over te leren. Terwijl het juist zo’n boeiend onderwerp is.

SKSPRAAT organiseert alleen of samen met andere organisaties bijeenkomsten waar iedereen de ruimte krijgt te praten, luisteren en vragen te stellen over seks, seksualiteit, intimiteit en relaties. Veiligheid en openheid is het belangrijkste.

Online schrijven en delen we verhalen om te laten zien dat ieders gevoelens rond seksualiteit en liefde er morgen zijn.

Wij zijn voor échte inclusieve en laagdrempelige SKSPRAAT.

Het SKSPRAAT team!

Niki Lou

Eyo! Ik ben Niki Lou (haar/hen), een queer vragensteller, koffieliefhebber en enthousiaste plantenouder. 

In mijn werk help ik anderen te leren over en te werken aan diversiteit en inclusiviteit. Daarnaast staar ik veel naar mijn deze-ga-ik-echt-binnenkort-lezen-stapel van boeken over seksualiteit, gender en duistere verhalen over multidimensionale werelden. Ik wandel graag met mijn koptelefoon op, rondkijkend naar de bewegende wereld, luisterend naar podcasts en uitkijkend naar mijn volgende koffie. 

SKSPRAAT maakt ruimte voor mensen om zich comfortabel en vrij voelen. Het is awesome om te zien hoe zij hun onzekerheden of blijdschap delen of spannende vragen durven stellen. Hoe ze ruimte maken voor elkaar en trots zijn op mensen die ze net hebben leren kennen. En op zichzelf.

Ik word enorm blij van mensen die met ons delen hoe ze door SKSPRAAT geïnspireerd waren om iets nieuws te proberen of een deel van zichzelf (of een partner) te accepteren. Dat gevoel van vrijheid gun ik iedereen.✨✨✨

Roos

Hi Roos (zij/haar) hier!
Naast werken en hele dagen thee drinken, koken, sport ik een beetje en lees ik best veel. Ik ben fulltime gezelligheidsdier in kleine kring en parttime party-animal –  ik grijp elke gelegenheid aan om een heerlijke outfit samen te stellen. 

Leren vind ik het leukste wat er is, echt! Ik ga zo lekker op het leren van nieuwe vaardigheden of feitjes. Het liefst leer ik mensen kennen. Ik maak graag écht contact en ben dus geen fan van smalltalk. 

SKSPRAAT is voor mij in een woord: bijzonder. Het open karakter, de eerlijkheid en vooral veiligheid van SKSPRAAT vind ik erg belangrijk. Alleen de weg vinden naar wat, wie en hoe iets goed voelt voor jou is vaak lastiger dan gedacht. 

SKSPRAAT is elke keer een soort van magie: de (ont)spanning en sensatie die komt kijken bij gesprekken over intimiteit, seksualiteit en alles wat gedeeld wordt bij SKSPRAAT zorgen echt voor nieuwe energie en ontdekkingen. Dit mogelijk mogen maken voor anderen, dat is echt te schitterend voor woorden.

 

Keysha

Hey beautiful people! Ik ben Keysha (she/her)! Ik houd me druk bezig met mijn masterthesis afronden, marketing, content creëren (of iets anders creatief) en procrastineren, want ’s avonds kom ik pas echt tot leven! I’m a slut for entertainment dus als je een leuke meme, film, serie etc. hebt voor mij, hola at me. 

Ik ben groots op de beste manier en wil voor iedereen dat zij hun favoriete versie van zichzelf kunnen zijn. Ik houd ervan als mensen compleet zichzelf zijn, wanneer ze al hun verschillende kanten accepteren, los van wat een ander daarvan vindt. Het leven is te kort om je te houden aan al deze verzonnen sociale regels!

SKSPRAAT is werken aan een wereld waar iedereen zich vrijer voelt over hun relatie met seks, hell yeah! De uitwisseling van verhalen en ervaringen brengen je soms zelf op ideeën of helpen anderen in hun eigen relatie met sks. Het leven is een ontdekkingsreis en als je niet praat over wat je hebt ontdekt ontneem je jezelf misschien van een heel dope avontuur!

Sari

Mijn naam is Sari (zij/hen) en ik woon in Rotterdam. In het dagelijks leven ben ik veel bezig met onderwijs. Voor de rest besteed ik mijn tijd aan lezen, knutselen, sporten, zeilen en, uh, vergaderen. Oké, misschien is vergaderen geen hobby te noemen. Het hoort wel bij mijn streven om de wereld elke dag een beetje meer te leren begrijpen.

SKSPRAAT is belangrijk omdat er te weinig plekken zijn waar je veilig en open over sks kan praten. Te vaak horen we dat mensen hun eigen voorkeuren ‘raar’ vinden. Zo raar dat ze er moeite mee hebben om er over te praten door gevoelens van schaamte of angst voor de mening van iemand anders. Wanneer we er over in gesprek gaan, blijkt het niet raar te zijn!

Het voelt als een eer om die open verhalen van zoveel mensen te lezen en horen. Online en offline zien, lezen en horen we al verhalen van mensen en in sommige gevallen kunnen we die mensen ook zien groeien in hun identiteit en sksualiteit. Het is altijd leerzaam en gezellig met een fijne dosis humor. Ik verheug mij altijd op een SKSPRAATmomentje of dit nu online of offline is.