Wensen, grenzen en flirten

Afbeelding: Bettina Pittaluga @bettinapittaluga
met @adamdelaterre en @lilisignorini

BDSM+R

Al de hele week ben ik haast overdreven bezig met deze letters. Dat heb ik sowieso eens in de zoveel tijd; dat ik (ook zonder dit kinky ezelsbruggetje) naloop wat ik waarvan vind. Ondanks dat ik mijzelf blijf pushen om zo open, uitgebreid en eerlijk te communiceren, is mijn grootste miscommunicatie in (beginnende) relaties toch wel hoe ik naar relaties kijk en waar mijn grenzen precies liggen. En nee ik bedoel nu niet seksueel grensoverschrijdend gedrag.Ik bedoel dat ik duidelijk maak dat ik wel wil seksen maar meestal niet wil zoenen, of wel wil flirten maar ik verder geen seksuele plannen wil uitvoeren.
Whut. Ja… #sorrynotsorry

BDSM

Ik wil graag bij het begin beginnen, de afgelopen week hebben we het op instagram gehad over deze afkorting. BDSM-R. Zomaar een paar letters bij elkaar. Right? Right… Zoals jullie misschien wel weten, roepen we bij SKSPRAAT te pas en te onpas dat je communiceren kunt leren. En ik vind communicatie misschien wel het belangrijkste in welke relatie dan ook. Platonisch, romantisch of seksueel. Echt, zonder twijfel. En we krijgen vaak vragen binnen hele logische ook, hele herkenbare. “Hoe moet ik communiceren?”, “Wat moet ik dan zeggen?”, “Waar kan ik het beste beginnen?” Vanuit die gedachte heb ik deze 4 letters aan elkaar geplakt en een laatste letter toegevoegd. Dat lijkt dan een heel kinky woord, of zogezegd sommige mensen denken dan aan hele wilde dingen. Dus even voor de duidelijkheid: ik bedoel er niet persé iets kinky’s mee. Al is de schakel met bdsm/kink niet slecht! Waarom? Omdat het in de kinky wereld heel gebruikelijk is om op voorhand te vertellen wat je wensen en grenzen zijn. Het kan juist ook goed zijn om voor jezelf te weten wat je wel en niet wil, op deze manier kun je dat vaak naar anderen duidelijker maken. Sterker nog, ik vind het contact dan nog veel fijner worden omdat iedereen weet waar hen/hij/zij aan toe is. Harde grenzen en stopwoorden zijn dus ook handig als je niet warm wordt van een goed pak slaag 😉 

Bitter, ballen en openingszinnen

Laat me je meenemen naar een covidvrije samenleving: ik in mijn late puberjaren en we nemen er een flinke berg onzekerheid bij. Zo’n hoeveelheid waar je heel onaardig van gaat doen naar anderen, maar vooral naar jezelf. Ik deed echt ontzettend bitter, of mensen die mij niet goed kenden vonden mij zo overkomen. Ja, ik heb dit oprecht meerdere keren gehoord en ik ben er helemaal oké mee. Nu dan, he, vroeger deed ik helemaal mijn best nog zwoeler over te komen(wat is dat überhaupt). Oefende ik mijn openingszinnen, probeerde ik tenminste 3x iemand subtiel aan te raken, mijn haar achter mijn oren te haken en vervolgens weer zenuwachtig giechelend los te pulken. Waarom? Dat had ik ergens gelezen.Je begrijpt het was dramatisch, voor alle partijen. Ik voelde me continue opgelaten, had een eeuwig durend innerlijk conflict over of ik zo snel mogelijk moest stoppen of toch nog even door moest gaan. Eindstand: ik trok helemaal de verkeerde types aan, om vervolgens boos te zijn op mezelf en ontzettend teleurgesteld in de liefde. Zo zonde! 

Dit kopje wilde ik eigenlijk ‘Het Leed Dat Onbedoeld Flirten Heet’ noemen. Mijn god, als daar een wedstrijd van zou zijn was ik drievoudig kampioen. Dat klinkt misschien wat vreemd, zeker als ik je eerst vertel over hoe hopeloos ik probeerde te flirten. Ik ben -surprise- vooral mezelf meer gaan accepteren. Ja, ik lach hard (en het hardst om mijn eigen slechte grappen) en nee daarmee ben ik niet aan het vleien. Ja, ik zal doorvragen over iets wat je mij vol passie verteld en nee daarmee klets ik mij niet in jouw bed. Ja, ik zit vaak aan mijn haar omdat het gewoon on point zit en mijn haar even weer wil voelen. Mkay? Thanks. Ik flirt dus helemaal op mijn eigen manier, soms zelfs door het expliciet te benoemen, waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Reageert die persoon onwijs onaardig? Dikke priems, weet ik dat we absoluut geen match zijn. Niet voor gezellige appjes en al helemaal niet voor binnenpretjes. Mijn moeder zei altijd: eerlijkheid duurt het langst, dus flirten doen we ook niet met een omweg. Als je wil flirten? Wees jezelf, dan ben je sowieso het best. Ik flirt tegenwoordig dus vaak terwijl ik het zelf niet eens meer door heb.

Slechte openingszinnen gebruik ik overigens nog steeds, omdat ik het ontwapenend vind (en tegelijkertijd: HI-LA-RISCH).

Ben jij de lente? Want van jou krijg ik kriebels! 

Spring is in the air, dus mocht jij het flirten weer eens op willen pakken? Dit is het moment 😀 

Related Posts