Seks en een Dwarslaesie

Een gastblog van Roos (@roosvierthaarleven)

Mag ik als eerste even zeggen dat ik dankbaar ben met alles wat ik heb meegemaakt.
En dat ik nu zo open durf te zijn naar jullie allemaal. Want waarom zou ik hier niet over vertellen. 
Ik ben mij ervan bewust dat het alleen maar interessant kan zijn voor iedereen.

Laat ik zeggen dat ik mij jaren anders heb gevoeld, ik liep achter wat betreft ´echte seks´. Sexy voelen als mens? Dat kwam denk ik rond 16 à 17 jaar. Ik kan je vertellen dat ik niet achter bleef met flikflooien, zoenen en dergelijke. Gelukkig! Het is voor mij persoonlijk zo belangrijk geweest om mij gelijk te voelen met ieder ander. Knap, sexy, aantrekkelijk, noem maar op. Ik bleef ervoor vechten. Want ja, je zit in een rolstoel en daardoor voelde ik mij soms ‘minder’. Gelukkig heb ik een vrij normale puberteit gehad. Beetje zoenen enzo met jongens op school. Zoenen was voor mij echt hemels en nog steeds!! Ik heb zelfs wedstrijdjes gedaan (wie het langste zoende) haha, als ik eraan denk moet ik weer lachen. Dankbaar voor deze mooie puberteit op school. 

Mijn leven op school (een school speciaal voor jongeren met een ziekte of beperking) en thuis verschilde van elkaar. Thuis stonden dat soort dingen een beetje stil. Thuis was de wereld wat harder. Harder in de zin dat jongens niet met je wilde gaan. Durfde het denk ik niet, niet durven in de zin van onwetendheid. Ik ben lang jaloers geweest op m’n vriendinnen. Makkelijk was dat niet, maar Roos ging door met haar leven. 

Seks en een dwarslaesie hebben
Bij een dwarslaesie ben je verlamd. De ene is meer verlamd dan de ander. Ik ben verlamd vanaf onder mijn borsten. Ik heb lang gedacht dat seks niet kon, en toch ergens hield ik hoop dat het wel kon. Uiteindelijk ergens pas na m’n 20e ontdekte ik dat ik opgewonden kon worden. Het is fantastisch hoe een lichaam werkt, want ik merkte dat bij mij bepaalde zenuwen nog wèl werkte. Het is van binnen en beneden niet helemaal uitgeschakeld. Ik ben heel dankbaar en trots met dit lijf. 

Wat voel je? Hoe gaat seks?  Ik kan begrijpen dat veel mensen niet weten hoe het gaat. Of denken dat het niet kan. Nou het kan mooi wel. Als je dus geil bent, zijn de zenuwen waar ik WEL gevoel heb extra gevoelig. Seks is heel breed zoals we weten. Seks kan op vele manieren. Genot kan op vele manieren. Dat laatste is het belangrijkste. 

Genieten kan ik al wanneer ik zoen met de man of als de man mijn bovenlijf bemint. Dat is eigenlijk zoals bij iedereen en misschien bij mij toch ‘specialer’. 

Hoe zit het beneden dan? Qua gevoel is het vrij dood, maar gelukkig word ik gewoon vochtig. Hoe mooi is dat, het begint allemaal mentaal. Mijn hoofd geeft dus nog wel signalen naar beneden. Ik kan niet alles voelen helaas. Als een man mij bevredigt met zijn vingers of met mij vrijt dan voelt het vaag.. Ik kan dit helaas niet echt heel goed uitleggen maar genieten doe ik wel. 

Toch vind ik deze volgende punten extra opwindend en belangrijk: Oogcontact, kreungeluiden, gezicht tegen gezicht contact, handen contact, vastgehouden worden (dus m’n handen tegenhouden) en zoenen. Ik hou zelf niet van te soft, wat ook mede door m’n dwarslaesie komt. Ik voel niet alles , dus hoeft het ook niet altijd zachtjes. 

Ik ben er ook vrij kort geleden achter gekomen dat seksuele geluiden mij opwinden . Het zet een knop aan van binnen. Wow! Fantastisch. 

Klaarkomen? Nog niet gebeurd. Ik weet bijna zeker dat het ook nooit gaat lukken. Aan de andere kant - ik weet het niet zeg nooit nooit. Het is voor mij persoonlijk niet het belangrijkste. Het belangrijkste is het genot samen. Sky high gaan samen. In elkaar op gaan mentaal en lichamelijk. 

Zelf-speeltijd? Daar doe ik zeer weinig aan. Ik vind het heel saai en vermoeiend. Het is voor mij gewoon veel fijner met iemand. Intenser en gewoon leuker!

Conclusie
Seks hebben met een dwarslaesie kan! Bij mij althans. Want laat ik vertellen dat iedere dwarslaesie anders is. Ik spreek hier vooral uit mijn eigen ervaring. Ik ben tot de dag van vandaag ontzettend gelukkig met wie ik ben en dat seks dus kan. Dat ik het dus een aantal keren heb kunnen ervaren. Wat voor mij heel belangrijk is geweest. Belangrijk in de zin van het kan, maar ook in de zin van het laten weten aan de buitenwereld. Ik heb al van jongs af aan een soort bewijsdrang in mij omdat ik vaak heb meegemaakt dat men dacht dat het allemaal niet kon. 

Hier ben ik dan, Roos heeft eigenlijk vrijwel hetzelfde leven als ieder ander. Net zoals ieder z’n struggles heeft. Struggles en onzekerheden zijn bij mij nu ver te zoeken. Ik voel mij super compleet door deze ervaringen en bereikte mijlpalen. Want dit was echt wat ik nog zo graag wilde en naar verlangde. Wat wil ik nog meer? Roos is happy, laat Roos maar schuiven. Haar seksleven kan in ieder geval niet meer kapot.

 

Related Posts